KiimUn lasten ja nuorten yleisurheilu sai tähtiseura tunnuksen

08.02.2021 22:08

Kiimingin Urheilijoiden tarjoama lasten ja nuorten yleisurheilutoiminta hyväksyttiin vuoden vaihteessa mukaan Tähtiseura-laatuohjelmaan. Tähtiseura on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen seurojen laatuohjelma.

- Tähtiseura tunnus on laatumerkki, se on Tähtiseuran ohjelman mukaisesti lupaus laadusta seuran vanhoille ja tuleville jäsenille.  Se on osoitus siitä, että Kiimingin Urheilijoissa toimitaan vastuullisesti. Lasten on turvallista tulla mukaan seuran toimintaan, toteaa Suomen Urheiluliiton pohjoisen alueen aluepäällikkö Yrjö Kelhä.

Kelhän mukaan jo itse prosessiin lähteminen osoitti seuralta tahtoa kehittää seuran yleisurheilujaoston toimintaa sekä etenkin koronanpandemian aikainenkin työskentely osoitti Kiimingin Urheilijoiden henkilöiden vahvaa sitoutumistaan työhön sekä ennen kaikkea seuraan ja haluun olla aktiivinen liikuttaja. 

- Vaikka hanke on nyt ”loppuun puserrettu” niin hankkeessa syntyneet dokumentit eivät kuitenkaan jouda arkistoihin pölyttymään.  Ne ovat nyt toiminnan perusta, mutta niidenkin tulee elää ajassa ja siten niitä on hyvä säännöllisesti tarkastella ja päivittää, hän muistuttaa.

Hankkeeseen liittyi paljon kirjallisen materiaalin tuottamista, Kelhä pitää käytännön toteutusta myös tärkeänä.

- Kiinnitin huomioita harjoitusten hyvään ennakkosuunnitteluun siten, että kaikki saivat harjoituksen aikana riittävästi liikettä ja, että jokainen osallistuja tuli huomioiduksi. Tärkeimpänä kuitenkin on positiivinen henki, joka väreili niin ohjaajien kuin lastenkin kautta koko harjoituksen ajan.

Kiimingin Urheilijoiden yleisurheilujaoston puheenjohtaja Niina Juuso on Kelhän kanssa samoilla linjoilla. Hänen mukaansa tähtiseuratunnustus viestii Kiimingin Urheilijoiden laadukkaasta lasten ja nuorten yleisurheilutoiminnasta.  

- Se kertoo siitä, että seuramme yleisurheilutoiminta täyttää Olympiakomitean määrittelemät seuran johtamisen ja lasten urheilun laatutekijät.  Samalla, kun se on tunnustus nykyisestä laadukkaasta toiminnasta, niin samalla se on myös lupaus tulevasta laadusta. Uskon, että tunnustus lisää kiinnostusta KiimUn yleisurheilutoimintaan. Nyt tuntuu tosi hyvältä. Isot kiitokset KiimUn lasten liikuntavastaava Emilia Nousiaiselle, joka osaltaan on mahdollistanut tämän. 

KiimUn Emilia Nousiainen , Sami Siurua ja Niina Juuso ottivat mielellään vastaan Tähtiseuramerkin Suomen Urheiluliiton pohjoisen alueen aluepäällikkö Yrjö Kelhältä (vas.)

 

 

Yhteystiedot

Liikuntakeskus Kimmoke

Viitantie 23, 90900 Kiiminki
puh. 044 068 4648 (kuntosalin aukioloaikoina)
kiimu (at) kiimu.fi
Aukioloajat

Kiimingin Urheilijat ry:
Johtokunta
Jaostot