Lasten liikunta

 

Lasten liikuntaryhmät pyörivät taas!

 

Kesä 2021

Ilmoittautuminen kesän kerhoihin ja sporttileireille avataan toukokuun alussa.

Iltakerhoina kesällä pyörivät yleisurheilu- ja jalkapallokerhot.

 

 

Syyskaudella Jokirannan koululla pidetyt vuoromme siirtyvät uuteen Kiiminkipuiston saliin. 

 

 

ILMOITTAUDU KERHOIHIN

Kevätkausi maksaa 75 € (vain 15€/kk) ja KiimU:n jäsenille 65€. 

Kerhomaksut eivät sisällä lasten tapaturmavakuutusta.

 

KiimUn tuntikuvaukset:

MAANANTAI

YU/Sportti 10-13v. 17:00-18:00, Kiiminkipuiston koulu (UUSI KOULU), ohj. Emilia Nousiainen

YU/Sporttikerhossa liikutaan, leikitään ja pelaillaan hyvässä porukassa. Kerho on yleisurheilupainotteinen ja harjoittelemme ja kehitämme yhdessä yleisurheilun lajitaitoja painottaen juoksu-, hyppy- ja heittolajeja. Kerhossa kehitetään myös monipuolisesti nopeus-, taito-, voima- ja liikkuvuusharjoittelua lapsille ja nuorille soveltuvalla tavalla. Yleisurheilukerhomaksu sisältää yleisurheilulisenssin ja vakuutuksen.

YU/Sportti 7-9v. 18:00-19:00 Kiiminkipuiston koulu (UUSI KOULU), ohj. Emilia Nousiainen 

YU/Sporttikerhossa liikutaan, leikitään ja pelaillaan hyvässä porukassa. Kerho on yleisurheilupainotteinen ja harjoittelemme yhdessä yleisurheilun lajitaitoja painottaen juoksu-, hyppy- ja heittolajeja. Kerhossa harjoitetaan monipuolisesti motorisia perustaitoja, jotka ovat edellytys lajitaitojen oppimiselle. Säännöllisissä ja suunnitelluissa treeneissä liikunnan perustaitojen lisäksi lapsi ja nuori oppii monia elämässä tarvittavia tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Yleisurheilukerhomaksu sisältää yleisurheilulisenssin ja vakuutuksen.

YU/Sportti 13-> 19:00-20:00 Kiiminkipuiston koulu (UUSI KOULU), ohj Richard Ebrahim

Kerhossa pelaillaan ja liikutaan hyvässä porukassa. Pääpainona kerhossa harjoitetaan ja kehitetään monipuolisesti yleisurheilun lajitaitoja. Tavoitteena on kehittää monipuolisesti nopeutta, voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Yleisurheilukerhomaksu sisältää yleisurheilulisenssin ja vakuutuksen.

Parkour 6-8v. 17:00-18:00 Kiiminkijoen koulu ohj. Roosa Kurkinen Täynnä

Kerhossa harjoitellaan ja kehitetään kehonhallintaa, ketteryyttä ja parkour-taitoja. Tunneilla harjoittelemme telineillä sekä ilman. 

 

TIISTAI

Voimistelukoulu 8-10v. 17:00-18:00 Kiiminkijoen koulu, ohj. Emilia Nousiainen

Voimistelukoulu 8-10v on voimisteluryhmä lapsille, joilta löytyy jo voimistelukokemusta ohjatuista ryhmistämme. Harjoitustunti sisältää voimisteluliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, vartalonliikkeet, välineiden alkeet jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä liikuntaleikkejä ja -pelejä. Pääpaino tunneilla on voimistelun lattialajeissa, mutta voimistelemme kerran kuussa myös telineillä. Voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi ponnistaa eteenpäin joko kilpalajin parissa, taikka voimistelun tai tanssin harrasteryhmässä.

Telinevoimistelu 6-8v. 17:30-18:30 ja 9-10v. 18:30-19:30 Ylikylän koulu, ohj Tuija Hepo-oja -Ylitolva

Telinevoimistelutunneille voi osallistua jo aiemmin lajia harrastanut tai vasta alkaja. Tunnit sisältävät voimisteluliikkeiden opettelua ja kehittävät aiempaa osaamista niin lattialla (kuperkeikat, puolivoltti, flikki, perhonen) kuin telineillä. Tunneilla harjoitetaan myös kehon notkeutta sekä tasapainoa. Pääpaino tunneilla on telineharjoittelussa ja lattiaharjoittelussa.

Hiihtokerho 5-7v. 18:00-18:45 ja 8-12v. 18:45-19:30 Kimmoke ohj. Tanja Erkkilä

Hiihdämme hiihtomajan latupohjilla, huom. sään mukainen varustus. Huom! Pakkasraja -15 celsius astetta, jolloin hiihtokerho perutaan. Teemme erinäisiä lasku-, tekniikka- ja suksitaituruusharjoitteita sekä lopetamme harjoitukset yleensä leikkien. Harjoitteet vaihtelevat ikä-/taitotason ja olosuhteiden mukaan. Tervetuloa! 
 

KESKIVIIKKO

Parkour 9-15 v 17:15 -18:00 Kiiminkijoen koulu, ohj Richard Ebrahim

Kerhossa harjoitellaan ja kehitetään kehonhallintaa, ketteryyttä ja parkour-taitoja. Tunneilla harjoittelemme telineillä sekä ilman.

Telinevoimistelu 10-13v. 16:30-17:30  Ylikylän koulu, ohj Tuija Hepo-oja -Ylitolva

Tunnit sisältävät voimisteluliikkeiden opettelua ja kehittävät aiempaa osaamista niin lattialla (kuperkeikat, puolivoltti, flikki, perhonen) kuin telineillä. Tunneilla harjoitetaan myös kehon notkeutta sekä tasapainoa. Pääpaino tunneilla on telineharjoittelussa ja lattiaharjoittelussa.

Telinevoimistelu 6-8v. 17:30-18:30 Ylikylän koulu, ohj Tuija Hepo-oja -Ylitolva

Telinevoimistelutunneille voi osallistua jo aiemmin lajia harrastanut tai vasta alkaja. Tunnit sisältävät voimisteluliikkeiden opettelua ja kehittävät aiempaa osaamista niin lattialla (kuperkeikat, puolivoltti, flikki, perhonen) kuin telineillä. Tunneilla harjoitetaan myös kehon notkeutta sekä tasapainoa. Pääpaino tunneilla on telineharjoittelussa ja lattiaharjoittelussa.

Liikkari 5-6v. 17:30-18:30 Kiimingin lukion, ohj. Elli Takalo

Liikkarissa harjoitetaan monipuolisesti ja leikinomaisesti motorisia perustaitoja, joita ovat liikkumis-, tasapaino- ja välineenkäsittelytaidot. Liikkuminen on mukavaa ja motivoivaa osaavan ja kannustavan ohjaajan ohjauksessa. Liikkari antaa monipuolisen motoriikkaa kehittävän harjoittelun vuoksi loistavan pohjan lapselle tulevaisuutta ajatellen, on kyse lajista kuin lajista.  

 

TORSTAI

TO Sähly/palloilukerho 7-9 v  klo 18:00-19:00 Kiiminkipuiston koulu (UUSI KOULU) ja 10-13 v 19:00-20:00 Kiiminkipuiston koulu (UUSI KOULU) ohj. Richard Ebrahim

Palloilukerhossa pelataan sählyä, futsalia ja koripalloa. Kehon hallinta, ketteryys ja juoksutekniikka kehittyvät leikin ja pelin varjolla. Pelitaitoa ja -käsitystä opetellaan sekä pienpeleissä että isoissa peleissä. Isoissa peleissä vanhemmat lapset näyttävät nuoremmille mallia ja opastavat heitä tarvittaessa.

 

PERJANTAI

Voimistelukoulu 9-10v. 16:30-17:30 Laivakankaan monitoimisali ja 6-8v. 17:30-18:30, Laivakankaan monitoimisali

Voimistelukouluun voit osallistua, vaikka sinulla ei olisi aiempaa voimistelutaustaa. Harjoitustunti sisältää voimisteluliikkeiden (kuperkeikat, kärrynpyörät, vartalonliikkeet, välineiden alkeet jne.) lisäksi erilaisia notkeus-, tasapaino-, voima- ja ketteryysharjoitteita sekä liikuntaleikkejä ja -pelejä. Pääpaino tunneilla on voimistelun lattialajeissa, mutta voimistelemme myös telineillä. Voimistelukoulussa luodaan voimistelutaitojen pohja, josta lapsi voi ponnistaa eteenpäin joko kilpalajin parissa, taikka voimistelun tai tanssin harrasteryhmässä.

 

 

KiimU lastenliikuntakerhojen säännöt

Olemme luoneet KiimUn liikuntakerholaisille yhteiset säännöt, joita noudattamalla kaikilla on entistä mukavampaa liikkua seurassamme.

KiimU lasten liikuntakerho säännöt:

 1. Tulen ajoissa harjoituksiin paikalle, jotta harjoitukset voivat alkaa sovittuun aikaan tasalta.
 2. Kuuntelen ohjaajaa ja toimin annettujen ohjeiden mukaan.
 3. Osallistun ja innostun harjoituksissa tehtävistä harjoitteista.
 4. Annan kaikille harjoitusrauhan, olen kaikkien kaveri, enkä kiusaa ketään.
 5. Kannustan kavereitani harjoituksissa hymyssä suin.

Urheiluharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti. Oletko sinä kohdannut epäasiallista käytöstä tai häirintää urheilussa? Yhteyttä voivat ottaa urheilijat, urheilijan vanhemmat/huoltajat, valmentajat, sekä urheiluseurojen tai lajiliittojen työntekijät ja vapaaehtoiset.

#etoleyksin (klikkaa linkkiä saadaksesi lisää tietoa)

Kiimu lasten kerhojen ohjaajien säännöt:

 1. Tulen paikalle ajoissa, vähintään 10 minuuttia ennen tunnin alkua.
 2. Suunnittelen ja valmistaudun ohjattavaan tuntiin etukäteen.
 3. Olen innostava ja kannustan lapsia, niin yksilöinä kuin ryhmässä.
 4. Olen oikeudenmukainen ja puutun epäilyttäviin tilanteisiin.
 5. Huolehdin yhdessä lasten kanssa kaikki tavarat takaisin paikoilleen.
 6. Huolehdin että kaikki pääsevät lähtemään turvallisesti kotiin.

 

Lasten kerhojen ohjaajat:

Emilia (Yleisurheilu/ Voimistelu)

emilia(at)kiimu.fi                  

 

Elli (Liikkari)

elli(at)kiimu.fi

 

Richard (Yleisurheilu, Parkour, Palloilu)

 

Tanja (Hiihto)

tanja.erkkila (at) outlook.com

 

Tuija (Voimistelu, telinevoimistelu)

tuija@kiimu.fi

 

Roosa (Parkour)

 

 

Suomalainen urheilu loistaa tähtiseurassa.

Seuratoiminta on suomalaisen urheilun keskeisin vahvuus. Kehitämme sitä aktiivisesti Tähtiseura-ohjelman avulla, joka on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen luoma laatuohjelma. 

Tähtimerkki on lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen. Tähtimerkin saaneessa seurassa toimitaan inhimillisesti, modernisti ja ketterästi. Tähtiseurassa jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan yhä suuremman taustatuen avulla. Tämän laajemman tuen avulla on mahdollista säilyttää liikunta osana eri elämänvaiheita ja myös kehittyä huippu-urheilijaksi asti. 

Tähtimerkki

Olympiakomitea ja lajiliitto myöntävät tähtimerkin tunnuksena urheiluseuralle, jonka toiminta täyttää määritellyt laatutekijät seuran valitsemalla osa-alueella. Osa-alueita eli kohderyhmiä on kolme: lapset ja nuoret (vihreä tähtimerkki), aikuiset (punainen tähtimerkki) sekä huippu-urheilijat (sininen tähtimerkki). Kaikkien kolmen osa-alueen kriteerit täyttävä laatuseura saa täyden kolmivärisen tähtimerkin. Tähtiseuralla voi olla useamman kuin yhden osa-alueen tähtimerkki. 

Tähtimerkin saaneet seurat muodostavat Tähtikuvion, joka loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään. 

Kiimingin Urheilijoissa on tähtiseuramerkki lasten ja nuorten toiminnassa voimistelussa sekä yleisurheilussa.

Yhteystiedot

Liikuntakeskus Kimmoke

Viitantie 23, 90900 Kiiminki
puh. 044 068 4648
(palvelee kuntosalin aukioloaikoina)
kiimu (at) kiimu.fi

Kiimingin Urheilijat ry:
Johtokunta
Jaostot