Kiiminki Maratonin säännöt

Nämä säännöt ja ohjeet on laadittu Kiiminki Maratonin tämän hetkiseen tilanteeseen sopiviksi. 

Kilpailun järjestäminen

Kiiminki Maratonin järjestävät kiiminkiläiset urheiluseurat Kiimingin Urheilijat ja Kiimingin Riento yhteistyössä.

Kilpailun ajankohta ja kutsu

Kiiminki Maraton järjestetään vuosittain Kiimingin Jäälissä elokuun lopulla.  Kilpailukutsu julkaistaan  Kiiminki Maraton –sivuilla. Kiimingin Urheilijat ja Kiimingin Riento vastaavat yhdessä kilpailukutsusta.

Kilpailumatkat ja -sarjat

Maraton, miehet. Yleinen, M40, M45, M50 ja M60

Maraton, naiset. Yleinen, N40, N45 N50 ja N60

Puolimaraton, miehet.  Yleinen, M40, M45, M50, M55, M60, M65, M70

Puolimaraton, naiset. Yleinen, N40, N45, N50, N55, N60, N65, N70

10 km, miehet.

10 km, naiset.

Sarjamuutoksista päättää Kiimingin Riennon ja Kiimingin Urheilijoiden yhdessä nimittämä järjestelytoimikunta.

Kilpailumatkat 

Kilpailumatkat ovat 42,195 km ja puolikkaalla 21,100 km sekä 10 km.  Kilpailumatkamuutoksista päättää järjestelytoimikunta.

Lähdöt

Lähdöt tapahtuvat yhteislähtönä samalta lähtöalueelta. Puolimaraton ja 10 km lähtevät klo 12.00 ja maraton klo 11.00. Lähtömuutoksista päättää järjestelytoimikunta.

Huolto

Kilpailun järjestäjät huolehtivat, että reitin varrella on riittävästi juoma- ja huoltopisteitä. Huoltopisteillä tulee olla ainakin urheilujuomaa, vettä, mehua, rusinoita ja suolakurkkuja. Kilpailijoiden omat huollot ovat sallittuja, mutta ne eivät saa tapahtua polkupyörästä tai muusta kulkuneuvosta, eivätkä ne saa häiritä tai estää muiden kilpailijoiden suorituksia. Kilpailun järjestäjä huolehtii juoksijoiden omien urheilujuomien viemisestä huoltopisteille. Huoltopisteille toimitettava juoksijoiden urheilujuomat on toimitettava vientiä varten kisatoimistoon viimeistään tuntia ennen kisan alkamista.

Valvonta

Kilpailun järjestäjä valvoo juoksun aikana, että reitti- ja huoltorikkomuksia ei tapahdu. Oikomisrikkomuksissa kilpailijan suoritus hylätään.

Kilpailijaa koskevat säännöt

Ilmoittautuminen ja osanottomaksu

Ilmoittautuminen on tehtävä kilpailun järjestäjien ohjeiden mukaisesti. Osanottomaksu on maksettava eräpäivään mennessä. Tämän jälkeen järjestäjällä on oikeus periä korotettu osanottomaksu.  

Osanottomaksusta vapautuminen

Järjestelytoimikunta päättää sairaustapausten tai muista syistä johtuvien osanottomaksujen palauttamisista tai niistä vapauttamisesta. Osanottomaksu voidaan palauttaa lääkärintodistuksen perusteella vähennyttynä 8 euron toimistomaksulla.

Protestiaika

Protestiaika on 30 minuuttia juoksijan maaliintulosta.

Tulokset

Tulokset nähtävänä reaaliajassa Kiiminki-maratonin sivuilla. Tulokset ilmoitetaan  myös suurimmille maakuntalehdille.

Palkitseminen

Järjestäjä palkitsee Kiiminki Maratonin kolme parasta sarjoittain ja lisäksi sarjoista riippumatta kolme parasta miehissä ja naisissa aikojen perusteella maratonilla ja viisi parasta miehissä ja naisissa puolimaratonilla ja kolme parasta miehissä ja naisissa 10 km:lla. Jos jossakin sarjassa on vähemmän kuin 3 osanottajaa, järjestäjä voi yhdistää sarjan edelliseen nuorempaan sarjaan, kunnes em. ehto täyttyy.  Lahjakorttipalkintoja ei vaihdeta rahaksi.

Kaikkien juoksijoiden kesken arvotaan 2 X 100€ K-kauppa lahjakortteja.

Yhteystiedot

Liikuntakeskus Kimmoke

Viitantie 23, 90900 Kiiminki
puh. 044 068 4648
(palvelee kuntosalin aukioloaikoina)
kiimu (at) kiimu.fi

Kiimingin Urheilijat ry:
Johtokunta
Jaostot