KiimUn digiloikka liikuttaa monella muotoa

10.05.2021 06:00

Kiimingin Urheilijoiden Kimmoke-kuntosalin verkkopalveluiden kehittämishankkeen oheistuotteena syntyi QR-koodien hyödyntäminen. Kuntosalin laitteista löytyy nyt QR-koodi. Älypuhelimen kameralla voi halutessaan avata QR-koodilinkin, josta löytyy lyhyt video liikesuorituksesta.

KiimUn liikunnanohjaaja Emilia Nousiainen on innostunut siitä, että salin asiakkailla on mahdollisuus saada tietoa liikkeistä tällaisella digitaalisella extrapalvelulla juuri silloin, kun he sitä tarvitsevat.

- Nyt painopakkalaitteista löytyvät perusliikkeet. Myöhemmin voimme tarjota asiakkaille erilaisia variaatioita perusliikkeistä, toteaa Nousiainen.

Hän arvelee, että liikkeiden suoritustekniikan tarkistaminen omalla kännykällä palvelee erityisesti uusia kuntoilijoita – aloittipa treenaamisen omatoimisesti tai liikunnanohjaajan tekemällä henkilökohtaisella ohjelmalla.

- Jos salilla treenaaminen on aivan uutta, useimmiten ensimmäisellä ohjauskerralla saa paljon tietoa. Ohjelma on kirjallinen, johon kirjoitetaan asiakkaalle yksilölliset ohjeet. Silti joidenkin liikkeiden kohdalla suoritustekniikka saattaa tuntua epävarmalta. QR-koodin avulla voi nyt palauttaa liikkeen mieleen.

QR-koodia hyödynnetään myös seuran muussa toiminnassa. Kiimingin Urheilijat on tehnyt toimintapisteitä Honkimaan alueen kuntoreitille. Opastus liikkeiden suorittamiseen löytyy kirjallisen ohjeistuksen lisäksi QR-koodien takaa. KiimUn lasten liikuntakerho-ohjaaja Elli Takalo on suunnitellut noin kahden kilometrin pituiselle reitille kuusi erilaista pistettä. Toimintarata on kohdistettu lapsiperheille, ja tavoitteena on liikuttaa lapsia sekä vanhempia yhdessä ja yhtä aikaa. Toimintapisteet ovat käytettävissä koko kesän ajan. Suunnitelmissa on vaihtaa liikkeitä loppukesästä.

Toimintarata avataan KiimUn Pompi ja Punnerra Porukassa -perheliikuntatapahtumassa sunnuntaina 23.5.2021 klo 12-14 Kimmokkeen piha-alueella. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Emilia Nousiainen (kesk) esittelee Annille (vas.) ja Ellalle
Kimmokkeen kuntosalilaitteiden QR-ruutukoodeja.

 

 

Yhteystiedot

Liikuntakeskus Kimmoke

Viitantie 23, 90900 Kiiminki
puh. 044 068 4648 (kuntosalin aukioloaikoina)
kiimu (at) kiimu.fi
Aukioloajat

Kiimingin Urheilijat ry:
Johtokunta
Jaostot