Eero Eskolan perinne elää Kimmokkeella

14.11.2020 11:20

Tervakset-kuntosaliryhmän perustaja ja Kiimingin Urheilijoiden kunniapuheenjohtaja Eero Eskola on poistunut keskuudestamme, mutta muistot elävät.

Eero Eskola on poissa

Eero oli erittäin pidetty, suuri persoona  Kiimingissä ja laajalti maakunnassamme. Eeron  ansiokas elämäntyö oli pitkä työelämässä, kunnallispolitiikassa, urheiluseuratoiminnassa  ja erilaisissa järjestötoiminnoissa. Kiimingin historiasta kertominen oli hänen sydämenasiansa. Hänen muistinsa oli ilmiömäinen. Hänen tapansa kertoa asioista oli mukaansatempaava. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, mitä mieltä Eero oli asioista.

Vesaisen Pojissa ja myöhemmin Kiimingin Urheilijoissa hän  toimi vuosikymmeniä erilaisissa tehtävissä, puheenjohtajanakin. Hänen aloitteestaan sai moni idea alkunsa.  Yleisurheilu ja erityisesti kuulantyöntö ja keihäänheitto olivat hänen rakkautensa. Pitkään ja ansiokkaasti Eero toimi kiiminkiläisten  nuorten yleisurheiluvalmentajana aivan viimeisiin päiviinsä saakka. 

VePo-talo ja nyt myöhemmin Kimmoke kuntosaleineen oli hänelle kaikki kaikessa, hyvin rakas. Vuosikymmeniä sitten Eeron innoittamana käynnistyi erittäin tiivis, hyvähenkinen ja hyväkuntoinen kiiminkiläisten senioreiden kuntosaliryhmä. Eero toimi alusta alkaen ryhmän ohjaajana ja keulakuvana. Hänen esimerkkinsä tempaisi mukaansa, hänen ohjeensa olivat vankkumattomat, mutta sydämelliset.

Kymmenet  ja sadat kiiminkiläiset seniorit saavat olla kiitollisia Eerolle kuntosaliharrastuksestaan ja sitä kautta hyvästä terveydestään tämän ainutlaatuisen ryhmän jäseninä. Itseni mukaan lukien. Ja kyllä häntä siitä asiasta jatkuvasti muistettiin kiitelläkin. 

Näillä senioreiden vuoroilla  Eero kuului kalustoon. Itsekin kuntosalille tullessani sitä etsi vaistomaisesti katseella, missä Eero on.

Eero oli ikoni, jonka vertaista ei löydy. Eero oli kovan elämänkoulun kokenut, sitkeä, joskus jääräpäinenkin, mutta erittäin sydämellinen  ja lämminhenkinen ystävä ihan kaikille.

Lukematon on se joukko, joka jää Eeroa kaipaamaan. Lapset ja lapsenlapset olivat hänelle erittäin rakkaita.  Heistä kaikista hän oli hyvin ylpeä ja kiitollinen.  Ihan viimeisimpänä hänen Paavo-poikansa Siri tyttären kaksi perättäistä Suomenmestaruutta pesäpallossa saivat hänen sydämensä sulamaan.

Kauniit muistot Eerosta elävät muistoissamme ikuisesti.  Kiitos Eero, että oli keskuudessamme. R.I.P.

Teksti ja kuva: Tapio Väisänen

Alla olevasta Facebooklinkistä pääset katsomaan maalis 2016 julkaistua videota Tervaksien kuntotosaliharjoittelusta. Videon kuvannut Tapio Väisänen.

https://www.facebook.com/watch/?v=1034787353258108

Yhteystiedot

Liikuntakeskus Kimmoke

Viitantie 23, 90900 Kiiminki
puh. 044 068 4648 (kuntosalin aukioloaikoina)
kiimu (at) kiimu.fi
Aukioloajat

Kiimingin Urheilijat ry:
Johtokunta
Jaostot