Suunnistus

Tulokset KLL_2017 21.9.2017, Laivakangas Jääli


Kilpailuohje

Koululiikuntaliiton Pohjois-Pohjanmaan alueen suunnistusmestaruuskilpailut
Jäälin Laivakankaalla torstaina 21.9.2017 klo 10:30 alkaen

Säännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n ja KLL:n sääntöjä ja järjestäjien antamia ohjeita. SSL:n säännöistä poiketen rastireitillä (RR, osallistujat 3. ja 4. luokkaisia) ja tukireitillä (TR, osallistujat 5. ja 6. luokkakaisia) lähtöväli on 1 min.

Toimihenkilöt

Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston puheenjohtaja Kari Louhimaa Muhos, jäsenet Maija Goman Kastellin koulu ja Tytti Kaijanen Pöllökankaan koulu.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskus Laivakankaan koulun urheilualueella, osoite Laivakankaantie 10, 90940 JÄÄLI. Kilpailukeskuksen toiminnot löytyy alla olevasta kartasta

Pysäköinti

Henkilöautot ohjataan kilpailukeskuksen reunassa sijaitsevalle parkkipaikalle. Bussit ohjetaan urheilukentän puolelle. Pyöräparkit löytyy koululta.

Pukeutuminen ja WC

Pukuhuoneet ja WCt löytyy Laivakankaan koululta.

Kahvio

Kilpailukeskuksessa on kahvio, josta on ostettavissa kavia, makkaraa, juomista leivonnaisia jne.

Ensiapu

Ensiapupiste löytyy maalin välittömästä läheisyydessä.

Kartta ja maasto

Kilpailussa käytetään tuloste karttaa. Kartanmittakaava 1:7500, käyräväli 2.5 m, kartta päivitetty 9/2017. Kartan koko A4. Kartta on muovikotelossa. Karttoja ei kerätä maalissa. Kilpailullisuuden säilyttämiseksi, Kilpailijat eivät saa näyttää suunnistuskartta kilpailijoille, jotka vielä odottavat omaa lähtöä. Maasto on polkurikasta kangasmaastoa. Lähdön läheisyydessä on pienipiirteisempää vanhaa soramonttualuetta. Viimeisten rastien läheisyydessä on paljon asutusta. Pihamaille meno on ehdottomasti kielletty.

Rastit ja leimaus

Rastit on merkitty maastoon oranssivalkoisin rastilipuin. Mallirasti on nähtävillä kilpailukeskuksessa. Kilpailussa käytetään Emit-leimausta. Mikäli kilpailijalla ei ole omaa Emit-kortia, kilpailijalle on varattu lainakortti. Lainakortit ja numerolaput noudetaan kouluittain/kunnittain kilpailukeskuksen infosta. Opettajat jakavat Emit-kortit ja numerolaput oppilaille. Opettajat opastavat Emit-korttien käytössä. Emit-kortti nollataan lähdössä. 5 sekuntia ennen omaa lähtöä Emit-kortti asetetaan nollaus-leimaisimeen ja lähtömerkin tullessa Emit-kortti nostetaan leimaisimesta. Rasteilla riittää kun käyttää Emit-korttia rastileimaisimessa. Maalissa tehdään maalileimaus ja siirrytään leimatarkastukseen tulospalveluun.

Kilpailumateriaali

Kilpailussa käytetään numeroliivijä ja Emit-leimausta. Numeroliivit ja laina-Emitit jaetaan kouluittan Infosta ja opettajat jakavat ne oppilaille. Tarkistakaa kilpailukorttien numero lähtöluettelosta ja ilmoittakaa mahdolliset kilpailutietojen muutokset kilpailupäivänä infossa.

Laina-Emitit ja numeroliivit palautetaan välittömästi tulospalvelun jälkeen toimitsijoille. Palauttamattomasta numeroliivistä veloitetaan 50 € ja vuokra-Emitistä 80 €.

Parisuunnistuksessa kilpailijoilla on yksi numeroliivi ja yksi Emit-kortti. Parisuunnistuskilpailijoiden pitää tulla maaliin samanaikaisesti parinsa kanssa.

Lähtö

Lähtöön on matkaa kilpailukeskukseta 600 metriä. Kilpailijan kannattaa mennä lähtöön noin 15 minuuttia ennen omaa lähtöaikaa. Reitti lähtöön kulkee pyörätietä, noudattakaa varovaisuutta teiden ylityksissä. Ensimmäisen kilpailijan lähtö klo 10:30. Kilpailuohje ja lähtöajat löytyvät Kiimingin Urheiljoiden nettisivuilta www.kiimu.fi ja kilpailukeskuksen infotaululta.

Toiminta lähtöpaikalla

Radat, rastimääritteet ja rastikoodit

Rastimääritteet on tulostettu karttaan, irrallisia rastimääritteitä ei ole. RR-sarjoissa ei ole rastimääritteitä ja rastit on merkitty maastoo rastikoodeilla RR1, RR2 jne. Rastikoodit on merkitty rastileimaisimeen ja RR-sarjoissa myös rastilippuun. Tukireitin rastikoodit on 51-56, viimeisen rastin, joka on kaikille sama, koodi on 100. 7. luokkalaisten alkupään rastikoodit on 61, 62 jne ja pisimmän radan alkupään koodit 71, 72 jne. Ratojen rastit kierretään numerojärjestykssä ja ylimääräiset leimaukset eivät haittaa, kunhan oman radan rastit löytyvät oikeassa järjestyksessä.

Suunnistaessa muista tarkistaa aina rastikoodi, jotta leimaat oikealla rastilla. Rastikoodit on TR- ja yläluokkien suunnistusradoilla painettu myös ratapainatuksessa laitettu rastinumeron perään.

Sarjat ja ratapituudet

Henkilökohtaiset sarjat:

Sarja Matka (km) Rastit Palkittavat

Parisuunnistussarjat:

Kielletyt alueet

Kilpailukartassa ei ole erikseen kiellettyjä alueita. Piha-alue (kartassa tumma vihertävä alue) on suunnistuksessa kiellettyä aluetta. Tonteille ja pihamaille meno on ehdottomasti kielletty.

Maali

Viimeisellä rastilla on kaksi leimaisinta RR6 ja 100. Molemmat hyväksytään radoilla viimeisen rastin leimaukseksi. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin, kilpailijan tulee juosta maaliin viitoitusta pitkin. Maaliin tultaessa suoritetaan maalileimaus. Maaliintulon jälkeen siirrytään leimantarkastukseen. Puuttuva leimaus johtaa hylkäämiseen. Rasti- ja tukireittiläisiä ei hylätä puuttuvasta leimauksesta, mutta puuttuvasta leimauksesta lisätään 10 min / puuttuva leimaus loppuaikaan. Keskeyttänyt kilpailija kulkee maalin läpi ja leimaa maalileimaisimella normaalisti. Keskeyttäneiden on ehdottomasti ilmoittauduttava maalissa!

Karttoja ei kerätä pois, mutta maastossa suorituksensa jo tehneet kilpailijat eivät saa näyttää karttaa eikä antaa neuvoja vielä maastoon lähtemättömille kilpailijoille!

Numeroliivit ja laina-Emitkortit palautetaan välittömästi leimantarkastuksen jälkeen toimitsijoille.

Palkinnot ja tulokset

Palkintojen jako suoritetaan kilpailukeskuksessa sarjojen tulosten selvittyä. Yksilösuunnistuksessa palkitaan alakoulusarjoissa kuusi parasta ja yläkoulusarjoissa kolme parasta. Kaikissa parisuunnistussarjoissa palkitaan kolme parasta. Tulokset julkaistaan Kiimingin Urheilijoiden nettisivuilla www.kiimu.fi.

Tervetuloa suunnistamaan Laivakankaalle!

Koululiikuntaliitto – Oulun alue Kiimingin Urheilijat

 

LISÄTIEDOT: Mika Jurvakainen 050 3853971

LÄHTÖLUETTELO

KISAOHJEET (pdf-tiedosto)

-------------------------------------------

Kiimingin Urheilijoiden järjestämät Oulurastit:
21.9.2017

Paikka: Kaakkurilampi/Laivakangas

Lisätiedot: radat: A ,B, C, D, yhteyshenkilö: Jarmo Pääkkönen 040 5433422

Yhteystiedot

Liikuntakeskus Kimmoke

Viitantie 23, 90900 Kiiminki
puh. 044 068 4648
(palvelee kuntosalin aukioloaikoina)
kiimu (at) kiimu.fi

Kiimingin Urheilijat ry:
Johtokunta
Jaostot