Ohjatut tunnit / tuntikuvaukset

 

PUMP (60 min) Pump on 60-minuutin kestovoimaharjoitteluohjelma kaikenikäisille ja -kuntoisille. Tunti ei sisällä askelsarjoja ja toimii vaihteluna esimerkiksi kuntosaliharjoittelulle. Harjoittelu tehdään levytangoilla, joiden painomäärää voit itse säädellä oman tasosi mukaisesti. Helppoa, tehokasta ja ennen kaikkea huippumukavaa treenausta hyvän musiikin tahdissa. Ohjaajillamme käytössä samanlainen ohjelma ja se vaihtuu n. 3 kk välein.

KAHVAKUULA ( 60 min ) Kahvakuula on toiminnallista harjoittelua ja kahvakuulaa voi käyttää monipuoliseen vastusharjoitteluun. Kahvakuulalla harjoittelu sopii sekä naisille että miehille, eikä sen aloittaminen vaadi jo valmiiksi hyvää kuntoa tai liikkuvuutta. Yksinkertaista ja tehokasta.

CIRCUIT (60 min) Perusjumppaa kuntopiirissä ilman vaikeita askelsarjoja. Treeni ylläpitää ja kehittää lihaskuntoa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Tunnilla treenataan sekä välineillä että omalla kehonpainolla. Tunti sopii kaiken ikäisille harrastajille, mutta tunnilla on huomioitu +60 vuotiaat, joten senioritkin harjoittelevat turvallisesti ja omaan kuntotasoonsa sopivalla tavalla.

KUNTOJUMPPA ( 60 min) Perusjumppaa ilman hyppyjä ja vaikeita askelsarjoja. Tehokas eri lihasryhmiä kehittävä lihaskuntotunti. Tunnilla huomioidaan erityisesti keskivartalon lihasten vahvistaminen ja liikkuvuuden harjoittaminen. Tunnilla voi olla mukana myös väline esim. keppi, käsipainot, gymstick.

ÄIJÄTUNTI (55 min)
Miesten oma treenitunti. Tunnilla tehdään aerobista kuntoa, voimaa ja liikkuvuutta kehittäviä harjoitteita.  Tunnilla voidaan käyttää step-lautaa, gymstickiä, kahvakuulaa ja käsipainoja. Tunti sopii niin aloittelijalle kuin liikuntaan jo perehtyneellekin, koska liikkeet voi tehdä juuri sellaisina kuin se omalle kunnolle sopivat. Tuntiin sisältyy loppuvenyttelyt.
Katso lyhyt video miesten treenitunnista

VATSA-PEPPU-REISI  (55 min)  Lyhyen  ja helpon lämmittelyn jälkeen tehdään monipuolisesti vatsaa, selkää, pakara- ja reisilihaksia kiinteyttäviä lihaskuntoliikkeitä. Tehokasta täsmäliikuntaa. Ja lopuksi palauttavat venyttelyt.

HIKEÄ JA HYVÄÄ OLOA (60 min) Sopii erityisesti "Minä aloitan nyt" -päätöksen tehneille liikkujille. Lihaskuntoharjoittelua, jossa lämmitellään ilman vaikeita askelsarjoja ja hyppyjä. Monipuolisesti eri lihasryhmiä kehittävä lihasvoimaharjoittelutunti. Tunnilla huomioidaan kokokehon lihasten vahvistaminen ja liikkuvuuden harjoittaminen. Tunnilla voi olla mukana myös väline esim. keppi, käsipainot, gymstick.

FITCROSS (  60  min) on toiminnallista kiertoharjoittelua. Liikkeitä tehdään oman kehonpainolla ja erilaisilla lisäpainoilla. Yksinkertaista ja tehokasta. Sopii myös aloittelijalle. Tunti sisältää monipuolisen lihaskuntoharjoittelun lisäksi lyhyen alkulämmittelyn ja venyttelyn.

HIIT (30min) Tehokas 30 minuutin intervallitreeni. Treeni kohottaa kuntoa ja polttaa kaloreita tehokkaasti.

FITTREENI (60min) on erittäin tehokas lihaskuntotunti, jossa treenataan päälihasryhmät läpi. Tunnilla tehdään tietty 
toistomäärä kutakin liikettä, joten tavoitteena on valita isohkot painot. Painojen määrää voit säädellä itse 
kuntotasosi mukaan. Tunnilla käytetään erilaisia välineitä mm. pump tanko, käsipainot, kuminauha, pallo ja step 
lauta. Tunti ei sisällä askelsarjoja.

RASVANPOLTTO (75 min) on aerobinen, tanssillinen jumppatunti. Tunti sisältää noin 40 minuuttia askellusta, joka rakentuu salsan, cha chan, samban sekä muiden lattareiden askelkuvioista pieneksi koreografiaksi. Tunnilla pärjää ilman tanssitaustaa. Lihaskunto osuus on noin 30 min sekä loppuun kunnon venyttelyt. Tällä tunnilla jumpataan hymyssä suin ja nautitaan kuumista latinorytmeistä.

LAVIS ( 60 min) perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba.

FITJOOGA (60 min) Fitjooga on dynaaminen ja reipas joogatunti, joka kehittää monipuolisesti voimaa, kestävyyttä ja tasapainoa sekä lisää liikkuvuutta.
Tunti aloitetaan alkukeskittymisellä sekä mahdollisesti hengitysharjoituksilla. Kehoa lämmittävien liikkeiden jälkeen siirrytään hengityksen rytmiin eteneviin lattia-, seisoma- sekä tasapainosarjoihin. Tunnilla liikkeille annetaan erilaisia vaihtoehtoja helpommista haastavampiin, jotta jokainen voi joogata oman tason mukaisesti. Tunti rakentuu vaihtuvan teeman mukaisesti (esim. Eteen- tai taaksetaivutukset, aurinkotervehdykset) sekä päätetään loppuliikkeiden kautta lyhyeen rentoutumiseen.

HATHAJOOGA (60 min) Levollisessa hengityksen rytmissä tehtäviä liikkeitä rentouttaen kehoa ja mieltä. Tunnilla puretaan kehon jännityksiä venyttävillä ja osin pumppaavilla liikkeillä. Lämmitämme kehoa pikku hiljaa kohti syvemmin avaaviin asentoihin

PILATES (60 min) Pilateksen tavoitteena on parantaa ryhtiä sekä lisätä kehontuntemusta ja -hallintaa ja näin vähentää niveliin kohdistuvaa kuormitusta. Pilateksessa keskitytään keskivartalon lihasten aktivoimiseen ja liikkeet tehdään usein hengityksen tahdissa. Pilates -harjoitteita tehdään sekä seisten että matolla. Tunnilla käytetään usein myös erilaisia välineitä, kuten palloja, kuminauhoja tai keppejä.  Pilates tunnilla voit olla sukkasillaan tai avojaloin sekä sinulla olisi hyvä olla mukanasi pieni pyyhe harjoitteita tukemaan.

Yhteystiedot

Liikuntakeskus Kimmoke

Viitantie 23, 90900 Kiiminki
puh. 044 068 4648
(palvelee kuntosalin aukioloaikoina)
kiimu (at) kiimu.fi

Kiimingin Urheilijat ry:
Johtokunta
Jaostot