Kiimingin Urheilijat

« Joulukuu 2017 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Seuran historia

(tieto on kerätty Simo Miesmaan toimittamasta historiikista)

Yleistä

Kuudes vuosikymmen alkoi Vesaisen Pojilla todella juhlavasti, sillä alkuvuonna 1988 oli seuralla suuret 50-vuotisjuhlat. Ne pidettiin Koulukeskusen juhlasalissa 17.4. "Työtä Kiimingin nuorison hyväksi", luki juhlakutsussa. Ohjelmassa oli musiikki- ja liikuntaesitysten lisäksi juhlapuhe. Juhlapuheen piti hiihtoliiton hallituksen jäsen, kansanedustaja Pauli Saapunki. Hän mainitsi mm: "Seuratoiminnan keskeisen sijan halutaan edelleen säilyvän liikuntapalvelujen tuottava yksikkönä ja siihen kohdistuu myös yhä suurempia odotuksia". Edelleen: "Suomalaisen liikutakulttuurin itsestäänselvyys, urheiluseuratoiminta, on itse asiassa erityispiirre, joka erottaa meidät maailman muista kansakunnista" ja "Urheilun todellinen kuva ei paljastu lehtien palstoilla". Juhlassa muistettiin myös seuran puuhahenkilöitä ja sen toimintaa tukeneita standaarein, ansiolevykkyin, ansiomerkein ja jakamalla juuri juhlan kynnyksellä valmistunutta lehtori Jussi Remeksen kirjoittamaa Vesaisen Poikien historiikkia. Ennen varsinaisen juhlan alkua VePo sai vastaanottaa runsaasti onnitteluja ja tervehdyksiä, jotka ottivat vastaan puheenjohtaja Eero Eskola ja varapuheenjohtaja Salme Hevosmaa.

Tuona juhlavuonna 1988 teki seura historiaa panemalla alulle ja lähdes täysin silloin toteuttamalla oman toimitalon rakentamisen. Sen aikaansaaminen oli todella vaikuttava ponnistus ja sen pitäminen seuran käsissä jatkossakin on vuosikymmenien toiveiden täyttymys. Seura toimi ensimmäiset 5 vuosikymmentä lähes täysin vapaaehtoisin voimin. Kun talous uuden toimitalon myötä ja muutoinkin kasvoi, katsottiin tarpeelliseksi palkata sivutoiminen sihteeri-toiminnanjohtaja. Tehtävässä on toiminut koko ajan matemaattisten aineiden opettaja Anneli Rajakangas. Suostumistaan tehtävään hän perusteli näin: "Minä itse pidän touhuamisesta urheilun parissa. Tarjoaahan urheilu nuorille toimintamallin ja terveellisen vaihtoehdon vapaa-ajan toiminnoille".

Oma toimitalo

Kiistatta tärkein tapahtuma seuran kuudennella vuosikymmenellä oli kauan toivotun oman toimitalon saaminen. Kaikki alkoi siitä, kun seuran kunniapuheenjohtaja Simo Miesmaa luki Kalevaa 13.1.1988. Siinä Oulun kaupunki tarjosi yhden palstan ilmoituksessaan Myydään-osastossa ostettavaksi v.1972 valmistuneen yksikerroksisen Rajakylän ala-asteen ns. viipalekoulun. Rakennus tuli ilmoituksen mukaan purkaa ja pois siirtää mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 30.4. samana vuonna. Miettimisaikaakaan ei myyjä paljon ostajille luvannut, sillä kirjalliset ostotarjoukset piti tehdä jo 29.1. Painetta lisäsi sekin tieto, että seuran johtokunnalla tiedettiin olevan kokous sunnuntaina 17.1.

Oli kovien pakkasten aikaa, mutta Simoa ilmoitus ei jättänyt rauhaan ja niin hän kävi vaimonsa Ainon knassa Rajakylässä katsomassa ja vähän mittailemassa taloa. Koulu oli L-muotoinen ja sen ulkosyrjät olivat 20 ja 30 m sekä kummankin siiven syvyys 10. Tunnelma oli korkealla: siitä tulee seuralle mahtava toimitalo!

Johtokunta käsitteli kokouksessaan 17.1 asiaa ja päätti, että tutustutaan ostettavana olevaan koulu ja valtuttettiin työryhmä Eero Eskola, Eero Mikkonen ja Simo Miesmaa antamaan Oulun kaupungille tarjous. Ylimääräinen vuosikokous 25.2.1988 hyväksyi talon ostotarjouksen 16.000mk, jonka valittu työryhmä oli joutunut tekemään kaupungille sen antamassa määrajassa. Vuosikokous valitsi myös talotoimikunnan, johon tuli puheenjohtajaksi Eero Eskola, sihteeriksi Simo Miesmaa ja jäseniksi Tauno Rajakangas, PEntti Jokikokko, Eero Mikkonen, Seppo Hyvärinen, Pentti Tolonen, Martti Väänänen, Jouko Vilmi ja Paavo Hanhela. Näin talohanke oli hyväksytty seuran päättävissä elimissä ja kun kaupunki hyväksyi seuran tekemän tarjouksen , oli edessä vilkas toiminan aika. Ennen kuin viipalekoulua ruvettiin Rajakylästä purkamaan ja pois siirtämään, saatiin Kiimingin kunnalta lupaus Honkimaalla olevan n. 6.000m2 tontin vuokraamisesta tai ostamisesta. Kaupungilta saatiin siirtämiseen 2kk lisäaikaa.

(Jatkuu...)

Imago+ Oy