Kiimingin Urheilijat

« Joulukuu 2017 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Kiimu keskus - Historia

TOIMITALON NIMIKILPAILUN tulokset

Nimikilpailuun tuli kaikkiaan 43 ehdotusta. Kiimingin Urheilijoiden monitoimitalo sai nimen KIMMOKE. Nimeä ehdotti Anne Hemmilä.

Nimiehdotukset olivat niin hyviä, että johtokunta päätti ottaa käyttöön niistä aika monta. Koko alue, jossa on ajanottotorni, Kimmoke-talo ja piha-alue saa nimekseen KIIMUKESKUS. Nimen ideoi Teemu Suopanki. Kahviosta tulee KIMARA (Rauha Rajaniemi) , kuntosalista KUNTOLA (Ulla Takkinen), Ajanottotornista KAJASTUS ja kokoustilasta KIIMULA. Toisen vaiheen monitoimisalimme on KIIMUKKA ja ulos rakennetaan seikkailu- ja sporttipuisto KIIPELI (Simo Vuorivirta).


Monitoimi-talon Jälleenrakennusprojekti

27.9.2007:
Kiimukeskuksen Kimmoke –talomme työmaa on vihdoin loppusuoralla ensimmäisen rakennusvaiheen osalta. Vastaanottotarkastukset eri osapuolten osalta ovat alkaneet. Tarkastusryhmiin on valittu seuraavat : Pääurakka valvoja Eero Mikkonen, valvoja Heino Jurvakainen, toiminnanjohtaja Päivi Mikkonen ja urakoitsijan edustajana Raimo Haapasalo. LVIA-urakka Esko Takkinen valvoja, Pentti Kurola suunnittelija ja urakoitsijan edustaja Ari Haipus. Sähköurakka Pentti Tolonen rakennuttajan edustaja ja sähköurakoitsijan edustaja Tauno Sipola. Lämmityslaitetoimittajan tarkastus suoritetaan vastaanottotarkastuksen yhteydessä 5.10.2007. Pääurakoitsijan palovakuutus on voimassa 5.10.2007 saakka. Pääurakoitsija luovuttaa avaimet toiminnanjohtaja Päivi Mikkoselle viikolla 40.

Pian Kimmoke on meidän ja pääsemme viettämään Kuntolan ja koko Kiimukeskuksen avajaisia lokakuussa. Kimmoke –talo vihitään virallisesti käyttöön marraskuussa.

Talkoita odottaville tiedoksi, että sateisen syksyn vuoksi pääsemme ulkomaalaus- ja pihatalkoisiin vasta ensi keväänä.
Kuntosaliaikatauluihin on tulossa hieman muutoksia, jotta voimme lisätä kuntosalin käyttöä kaikille kiiminkiläisille. Lisäksi tulee joitakin uusia yhteisiä pelisääntöjä, koska uudessa talossamme otamme käyttöön nykyaikaisen kulunvalvontajärjestelmän.

Aila Postareff-Jurvelin

24.6.2007:

Kiimingin monitoimitalo –hanke etenee.

Työmaalla on kaikki hyvin. Monenlaista on jo tehty. Vesijohdon runkojohto ja pohjaviemäreitä on asennettu. Maalämpöporakaivot on porattu. Perustustyöt ovat valmiit. Lattiat on valettu, kantavia pilareita ja runkoa pystytetty. Työmaakokouksia on pidetty kolme.

Työmaa vaatii monien erilaisten yhtäaikaisten asioiden onnistumista. Ristikot ovat tulleet Keminmaan puurakenteelta. Puuovet ovat tulossa Kaskipuulta. Vesiurakoitsijana toimii kattourakoitsija Katman Oy ja kalusteet tulevat Kiimingin kaluste Oy:stä. Lattialämminputkistot tulevat Uponorilta ja säh-kökeskukset Kempeleen Kojeistotuote oy:stä. Lattiamatot saamme Oulun Sisustajilta ja lukot Oulun Lukolta. Maalaustyöt suorittaa Oulun Pitomaalaus. Palkit tulevat Pyhännän Rakennustuotteelta. Seinien eristeet toimittaa Rockwool.

Viemäröinti, vesijohto ja sähkötöitä on tehty. Sadevesiviemäröintiä on vedetty, samoin kuin salaojitusta.

Rakennustyömaa on pääurakoitsijan ilmoituksen mukaan aikataulussa, joten kaikki voivat alkaa odotella innokkaana lokakuuta, jolloin pitäisi uusi monitoimitalomme valmis.

Terveisin Aila Postareff-Jurvelin

25.4.2007:

Kiimingin Urheilijoiden elokuun lopussa 2006 palaneen Vepo-talon tilanne nousee uusi ensimmäisessä vaiheessa noin 500 neliön seuran monitoimikeskus. Rakentaminen Honkimaan alueella on alkanut 19.4.2007 työmaakokoukselle.

Oulun OKT on pääurakoitsija, sähkötöistä vastaa Sähkö-Polar LVI-töistä Oulun LVI-Center. Monitoimikeskuksen suunniteltua paikkaa on jouduttu siirtämään noin 5 metriä, jotta se toiminnallisesti olisi ihanteellisella paikassa. Tontille on jo porattu 200 m syvä reikä ja kohta toinenkin. Kallio löytyi 10 metrin syvyydestä ja se osoittautui hyvänlaatuiseksi. Myös vettä löytyi poratessa. Talomme lämpiää jatkossa ekologisesti kestävän kehityksen ajattelua noudattaen maalämmöllä.

Maatöitäkin tehdään alueella, jotta alue palvelisi tulevaisuudessa vielä paremmin esimerkiksi hiihtokilpailujen näyttämönä. Alkuperäisistä piirustuksista poiketaan sen verran, että IV-konehuoneen portaat siirtyvät sisältä rakennuksen ulkopuolelle, jotta sisälle saamme naisten pukutiloihin lisää tilaa. Tiedotamme hankkeesta kuukausittain.

11.9.2006 Tiedotus:

Kiimingin Urheilijat saivat tilat kuntosalitoiminnalle

Kiimingin Urheilijoiden (KiimU) uusi toimitila sijaitsee keskustassa entisen Sparin liikekiinteistössä. Kiimun kuntosalitoiminta jatkuu vuokratiloissa. Urheiluseuran kuntosali tuhoutui elokuun lopussa sattuneessa tulipalossa. Osuuskauppa Arinan kanssa perjantaina solmittu vuokrasopimus mahdollistaa kuntosalitoiminnan käynnistämisen kahden – kolmen viikon kuluessa.

Olemme todella helpottuneita, että Arina ojensi meille auttavan kätensä vuokraamalla tyhjillään olevaa tilaa meille kohtuullisella hinnalla, puheenjohtaja Aila Postareff-Jurvelin toteaa.

Kuntosalitoiminta ja ohjatut kuntopiirit käynnistyvät välittömästi kun liiketila saadaan kalustettua kuntosalilaitteilla. Uusien kuntosalilaitteiden toimitusaika on viikkoja, minkä vuoksi toiminnan käynnistäminen vie aikaa. Riippuu laitteiden toimituksen kestosta, avaako kuntosali ovensa syyskuun lopussa tai lokakuun alussa. Kuntosalin lisäksi Sparin tiloissa käynnistyy uusi Pump-treenijumppa syyskuun viimeisellä viikolla.

Osuuskauppa Arinan kiinteistöjohtajan Tuomo Seppäsen mukaan Kiimingin Urheilijoita kohdannut onnettomuus oli niin iso menetys urheiluseuralle ja kiiminkiläisille, että Arina halusi antaa tukensa yleishyödylliseen toimintaan.

Koska meillä sattui nyt olemaan Kiimingissä tyhjää liiketilaa, vuokraaminen oli mahdollista, Seppänen toteaa.

Sparin tiloissa käynnistyvä toiminta on kuitenkin väliaikaista. Arinan kanssa vuokrasopimus oli mahdollista solmia ensi vuoden tammikuun loppuun saakka, jolloin Arinan oma vuokrasopimus kiinteistöön päättyy.

– Uuden urheilutalon suunnittelu on jo käynnissä. Suunnittelussa on tarkoitus edetä mahdollisimman ripeästi, jotta kuntosalitoimintamme pääsee jatkamaan omassa kiinteistössämme alkuvuodesta, Postareff-Jurvelin kertoo.


31.8.2006 Tiedotus:

Hyvät Kiimulaiset ja Kiiminkiläiset,

keskiviikkona 30.8.2006 heräsimme aamuun, jollaista emme odottaneet ja jollaista meistä kukaan ei toivo kohtaavansa. Talkoilla ja tunteella rakennettu, yhdessä maalattu ja eletty Kiimingin Urheilijoiden ja monen kiiminkiläisen kunnon ja mielen kohotuspaikka, jossa tuttavat ja ystävät kohtaavat, oli palanut raunioiksi. Samalla niin hieroja Ari Siekkinen kuin Hannus Leipomo menettivät toimitilansa.

Vepo-talon raunioiden äärelle pysähtyi päivän aikana satoja kiimulaisia, kiiminkiläisiä, naapuriseuralaisia, kunnan luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita. Osa näki elämäntyönsä tuhoutuneen, osa tarjosi apuaan, osa osoitti myötätuntoaan ja osa suunnitteli jo uutta tulevaisuutta. Tunsin aamulla, että vaikka tuli oli tuhonnut urheilutalon, raunioista nousi uusi alku. Pysähdyimme yhdessä ja yhdessä yhteinen matkamme jatkuu.

Johtokunta kokoontui illalla hätäkokoukseen. Tilannekatsauksen jälkeen päätimme yksimielisesti, että kuntosalitoiminnalle ja uudelle Pump-treenille etsimme mahdollisimman pian uudet tilat. Toiminnanjohtaja Päivi Mikkonen oli selvittänyt vakuutuskiemuroita, tiedustellut alustavasti tilavaihtoehtoja ja kuntosalilaitteiden toimitusaikoja. Jos kaikki menee hyvin, voimme käynnistää väliaikaisen kuntosalitoiminnan ja Pump-treenin 2-4 viikon kuluttua. Tästä tiedotamme mahdollisimman pian lisää. Samassa kokouksessa päätimme käynnistää uuden Kiimingin Urheilijoiden urheilutalohankkeen välittömästi. Kesken kokouksen Kiimingin Riennon puheenjohtaja Arto Kouri kävi osoittamansa myötätuntonsa naapuriseuran ja seurakunnan puolesta, mikä liikutti meitä.

Seuraava johtokunnan kokoontuminen on sunnuntaina 3.9. klo 18.00. Jaostojen puheenjohtajien toivomme tulevan Kiimingin Urheilijoiden ajanottotorniin 3.9.2006 klo 19.00 tiedotustilaisuuteen, jolloin kerromme lisää. www.kiimu.fi –sivuja pyrimme pitämään mahdollisimman hyvin ajan tasalla, jotta seuralaiset tietävät, miten suunnitelmat edistyvät.

Unelmat ja haaveet heräävät, kun on yhteistä tahtoa ja tekemisen taitoa. Unelmat ja haaveet kertovat meille, keitä me olemme tulevaisuudessa. Suunnittelemme ja rakennamme yhdessä uuden urheilutalon. Tarvitsemme toisiamme ja yhteistyökumppaneita sekä yhteistyötä enemmän kuin ehkä koskaan aikaisemmin.

Toivon, että yhdessä luomme uutta Kiimingin ja Kiimingin Urheilijoiden tulevaisuutta.

Aila Postareff-Jurvelin
puheenjohtaja

30.8.2006 Tiedotus:

Valitettavasti tulipalo tuhosi täysin seuramme omistaman kiinteistön 29. - 30.8.2006 välisenä yönä. Seuran johtokunta piti keskiviikko iltana hätäkokouksen tapahtuneesta ja päätti, että kuntosalitoiminta pyritään aloittamaan mahdollisimman pian niille sopivissa tiloissa Kiimingissä.

Johtokunta päätti myös aloittaa tarvittavat toimenpiteet uudelleen rakentamisen käynnistämiseksi.

Kuntosalin kuukausi- ja 10-kerran-kortit ovat voimassa sovitusti, kun saamme kuntosalitoiminnallemme uudet tilat.
Huom! VePo-talon kuntosalin avain tulee säilyttää mahdollista tulevaa käyttöä varten.

Uusi mainostettu PUMP-treeni pyritään myös aloittamaan tänä syksynä, kun seura vain löytää sopivat tilat tämän voimajumpan pitämiseksi.

Seura pyrkii aktiivisesti ilmoittamaan tulevasta korvaavasta toiminnastaan www-sivujen ja lehdistön kautta.

VePo-talo sijaitsee Kiimingin Honkimaalla erinomaisessa hiihto- ja lenkkeilymaastossa. Taloa on alkuaa käytetty Oulun Rajakylän ala-asteena. Vesaisen Pojat ry, nykyinen Kiimingin Urheilijat osti sen Oulun kaupungilta 25.02.1988. Viipalerakennus purettiin, siirrettiin ja kunnostettiin nykyiselle paikalleen lähes kokonaan talkootyönä. VePo-talon avajaisia vietettiin 05.02.1989. Talon laajennusta suunnitellaan. Voit lukea lisää talon historiasta Historia-sivulta.

Tontille, VePo-talon läheisyyteen, on rakennettu ajanmukainen ajanottorakennus hiihtokilpailuja varten. Rakennuksessa on kahviotila ja keittiö, kokoustila, pukeutumis- ja pesutilat, wc, kuntosali ja varastotiloja.

Tiloja käytetään seuran eri jaostojen toiminnoissa sekä vuokrataan myös ulkopuolisille. Rakennuksessa toimii KiimU:n ylläpitämä runsasvarusteinen kuntosali, josta voi varata vuoroja tai harjoitella itsenäisesti salin aukioloaikoina.

 

Imago+ Oy