Kiimingin Urheilijat

« Joulukuu 2017 »
Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Kiimingin Urheilijat järjestää
Viralliset Leuanvedon toisto SM-kilpailut 2012
 

Tervetuloa kilpailemaan virallisiin leuanvedon toisto SM kisoihin (Kiimingin Urheilijoiden rekisteröimä kilpailumuoto)
Ilmoittautuminen kilpailuihin menossa ja tehtävä 22 Heinäkuuta mennessä.


Paikka:
Kiiminki 11 Elokuuta.2012 (toritapahtuma Kiiminkipäivät), Oulusta 20km Kuusamoon päin. Kirjastokuja. Opastus Kuusamontieltä ja Haukiputaantieltä.
Aikataulu:
Punnitus 12.00 -13.00, tuomariston infotilaisuus (jossa mahdollisuus kokeilla kisa tankoa) 13.00-14.00, kilpailu alkaa 14.00. Palkintojen jako heti kilpailujen loputtua.
Ilmoittautuminen:
Sähköpostilla : voimailu@kiimu.fi (kopioi allaoleva ”tiedon keruu” (copy) ja liitä se sähköpostiin jolla ilmoittaudut (paste)). Kun järjestäjä on saanut ilmoittautumisen saat takaisin sähköpostia ja näin varmistetaan että sähköposti on mennyt perille.
-------------------------------------------------------------
Nimi :
Syntymäaika :
Paikkakunta :
Kilpailusarja :
Aiempi kilpailukokemus (muutkin kuin leuanveto) ja kilpailumenestys :
Ammatti :
Harrastukset :
Muuta (vapaa kenttä jossa voit kertoa itsestäsi) :
-------------------------------------------------------------
Punnitusmaksu: 20€/kilpailija tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä Kiimingin Urheilijoiden tilille: FI16 5741 5320 0899 41, maksuun viite ”leuanvedon toisto SM 2012”. Ilmoittautuminen ehdottomasti lähetettävä.
 
Kilpailusarjat:
Naiset: alle ja yli 70 kg
Nuoret: (alle 18v) alle ja yli 70 kg
Miehet: alle 85kg,alle 100 kg, alle 115 kg, alle 125  yli 125 kg ja yli 140kg.
Miehet +40v ja +50v samat sarjat kuin yleisessä sarjoissa.
 
Tiedustelut: Jouko Piri, puh. 050–5501674 tai voimailu@kiimu.fi
* Tapahtuman järjestäjä ei ole vakuuttanut kilpailijoita - kilpailusuoritus tapahtuu omalla vastuulla.
* Punnituksen jälkeen tuomariston infotilaisuus ja mahdollisuus koettaa kisatankoa.
 
 
Leuanvedon toistokilpailun säännöt
 
 
1.1 Yleistä
 Kilpailuoikeus:
Kilpailuoikeus on kaikilla Suomen kansalaisilla. Jos kilpailija on jonkin lajiliiton tai vastaavan asettamassa kilpailukiellossa niin hän ei voi kilpailla. Kilpailijan on kilpailtava siinä sarjassa mihin hän on ilmoittautunut.
 
www.antidoping.fi
 
Kilpailija tekee yhtäjaksoisesti leuanvetosuorituksia uupumukseen saakka. Tangosta pidetään kiinni joko
* myötäotteella, rystyset kilpailijaan päin tai
* vastaotteella, rystyset poispäin kilpailijasta
* kilpailija saa itse päättää kummalla otteella vetää
 
Minimi oteleveyttä ei ole määritetty, mutta maksimi oteleveys saa olla 100 cm mitattuna uloimpien sormien väliltä. Otetta ei pysty leventämään (telineessä stopparit)
 
Sarjajako:
 
•  Naiset: alle ja yli 70 kg
•  Nuoret: (alle 18v) alle ja yli 70 kg
•  Miehet: alle 85kg,alle 100 kg, alle 115 kg, alle 125 kg yli 125kg ja yli 140kg
•  Miehet +40v ja +50v samat sarjat kuin yleisessä.
 

1.2  Vetoasento
 • Ala-asennossa kilpailija roikkuu vapaasti kädet suorina, jalat pitää olla ristissä (NILKAT YHDESSÄ). Jalat saa olla joko suorana tai koukussa kunhan jalat on ristissä.
 • Yläasennossa kilpailijan leuka käy tangon päällä ja leuan kärki menee tangon yli vähintään kuvan osoittamalla tavalla (kts kuva alla) ja pään täytyy osua tangon yläpuolella olevaan merkkistoppariin joka liikkuu ylöspäin pään siihen osuessa(merkkistoppari saranoitu) Merkkistoppari on 20 cm:n korkeudella tangon yläpuolella (mitattuna tangon yläreunasta merkkistopparin alareunaan).
Pään asennolla ei ole merkitystä kunhan molemmat kriteerit täyttyvät.
Hiusten tulee olla kammattuna päänmyötäisesti tai jos hiukset on ”pystyssä” niiden tulee joustaa osuttaessa merkkistoppariin.
 • Vedon aikana jalat pitää olla koko ajan ristissä.
 

1.3 Toiminta kilpailusuorituksessa
 Kilpailun järjestäjän toimesta ilmoitetaan nostojärjestys. Omalla nostovuorollaan kilpailija siirtyy leuanvetotelineelle.
Päätuomarin komennolla "ROIKU" kilpailija tarttuu kiinni nostotangosta ja jää roikkumaan tangon varaan.
 
Välittömästi, kun kilpailija on liikkumatta, jalat ristissä ja kädet suorina, komentaa päätuomari "VEDÄ", päätuomari lyö samalla kädet yhteen tai antaa jonkin muun merkin, jolloin kilpailija tietää, että hän voi aloittaa suorituksen. Jos kilpailija lähtee suoritukseen ennen päätuomarin lupaa päätuomari huutaa KÄDET, kyseinen toisto hylätään ja suoritus aloitetaan uudellellen ala-asennosta.
 
Päätuomari antaa luvan jokaiselle vedolle äänimerkillä.
Noston aikana ei sallita: otteen vaihtoa ts. oteleveyden muuttamista joko leveämmälle tai kapeammalle tai otteen muuttamista myötäotteelle tai vastaotteelle. Vauhdin/tuen ottamista pleksistä tai muista nostotelineen rakenteista. Jalkojen ristiasennon purkautumista.
 
Nostosuorituksen päätteeksi kilpailija laskeutuu alas; tarvittaessa järjestäjät avustavat.
 

1.4 Tuomarointi ja säännöt
 Teline :
Tangon korkeus on kaikille sama; 230 cm lattiasta. Telineeseen noustaan roikkumaan korokkeelta.
Vetotangon keskilinjasta eteen tulee läpinäkyvä pleksi 45 cm etäisyydelle (+100kg sarjoissa 50cm). Kilpailijan heilunta eteen-taakse suunnassa määritetään seuraavasti;. Kilpailijan jalat saa osua pleksiin mutta siitä ei saa ottaa tukea tai vauhtia.
Telineen yläosassa on ns. merkkistoppari 20cm leuanvetotangon yläreunasta merkkistopparin alareunaan mitattuna
 
Ala-asento : Vedon ala-asennossa liikkeen tulee pysähtyä ylös-alas suunnassa ja seuraavaan suoritukseen lähdetään tuomarin antamasta merkistä.
Pysähdyksen aikana kilpailija roikkuu ala-asennossa vapaasti ilmassa kädet suorassa, jalat eivät saa ottaa kiinni maahan, eikä leuanvetotelineeseen. Muut vartalon osat saa liikkua pysähdyksen aikana.
 
Veto vaihe : Kilpailija vetää itsensä ala-asennosta ylä-asentoon jalat ristissä ottamatta tukea mistään telineeseen kuuluvista osista. Jalat saa osua telineen edessä olevaan pleksiin.
 
Ylä-asento : Vedon ylä-asennossa kilpailijan leuan tulee käydä tangon päällä siten että leuan kärki menee tangon yli ja pään tulee osua merkkistoppariin (kts kuva yllä).
Kilpailija ei saa painaa tankoa leualla.
 
Hyväksytty veto : Ala-asennossa kädet ovat suorina ja suoritukseen lähdetään päätuomarin merkistä. Kilpailija vetää itsensä ylös ottamatta vauhtia tai tukea pleksistä tai mistään muusta leuanvetotelineen rakenteesta. Yläasennossa pää osuu merkkistoppariin ja leuka menee tangon yli. Kilpailijan jalat ovat koko ajan ristissä.
 
Hylätty veto : kädet eivät ole suorina ala-asennossa ja kilpailija lähtee suoritukseen illman päätuomarin lupaa, kilpailija ottaa tukea tai vauhtia pleksistä tai jostain muusta telineen rakenteesta, pää ei osu merkkistoppariin tai leuka ei mene tangon yli, leualla painaen autetaan toisto loppuun, jalat aukeaa toiston aikana ristiasennosta.
Jos kilpailija muuttaa oteleveyttä tai otetta vastaotteesta myötäotteeseen tai päinvastoin tuomari keskeyttää kilpailijan suorituksen komennolla ”SEIS” jolloin kilpailijan tulee lopettaa suoritus ja tultava alas telineeltä. Lopullisiin tuloksiin otetaan mukaan vain ennen ”SEIS” komentoa tehdyt toistot.
Jos kilpailija lähtee ensimmäiseen suoritukseen ilman tuomarin lupaa päätuomari huutaa ”KÄDET”  ja kyseinen suoritus hylätään ja kyseisen kilpailijan suoritus alkaa uudelleen ala-asennosta.
 
Tuomarointi :
Kilpailussa on päätuomari, kaksi sivutuomaria sekä kaksi laskijaa.
 
Päätuomari sijoittuu kilpailijan eteen siten, että kilpailijalla ja päätuomarilla on "katsekontakti".
Päätuomari antaa kilpailijalle em. komennot "ROIKU", "VEDÄ", sekä valvoo kilpailijaa edestä tai etuviistosta nostosuorituksen aikana ja valvoo että liike pysähtyy ala-asennossa, kädet ovat suorina ja antaa luvan seuraavaan toistoon. Jos kilpailija lähtee seuraavan suoritukseen ennen tuomarin lupaa tuomari huutaa ”KÄDET” ja kyseinen toisto hylätään. Kilpailijalla on tässä vaiheessa mahdollisuus lopettaa veto ja palata ala-asentoon. Toisto hylätään vaikka kilpailija ”KÄDET” huudosta huolimatta suorittaa toiston loppuun asti.
 
Sivutuomari 1 sijoittuu tarpeeksi ylös ja valvoo että kilpailijan pää osuu merkkistoppariin. Jos pää ei osu merkkistoppariin tuomari huutaa ”PÄÄ” ja kyseinen toisto hylätään.
Tuomari myös katsoo että kilpailijan leuka käy tangon yli sääntöjen määrittämällä tavalla eikä leualla paineta tangosta ylöspäin.  Jos jompikumpi kriteereistä ei täyty tuomari huutaa ”LEUKA” ja kyseinen toisto hylätään
 
Sivutuomari 2 valvoo jalkojen käytön:  Jalat saa osua pleksiin mutta jos pleksistä otetaan noston aikana vauhtia tai tukea tuomari huutaa ”JALAT” ja kyseinen toisto hylätään. Jos jalat aukeaa ristiasennosta tai osuu muihin telineen osiin kuin pleksiin tuomari hylkää toiston ”JALAT” komennolla.
”JALAT” tuomion saanutta toistoa ei voi saada hyväksytyksi millään uudelleen yrityksellä vaan seuraavan toiston tulee alkaa ala-asennosta.
 
Tuomarit ilmoittavat kilpailijalle puutteellisesta kilpailusuorituksesta noston aikana kuuluvasti. Ilmoitus johtaa kyseisen toiston hylkäämiseen.
 
Tuomareiden ilmoitukset/komennot
”ROIKU” : Kilpailija menee roikkumaan tankoon ala-asentoon
 
”VEDÄ” : Kun kilpailija on liikkumattomana ala-asennossa ”ROIKU” komennon jälkeen päätuomari antaa ”VEDÄ” komennon jolloin kilpailijan suoritus voi alkaa.
 
”KÄDET” : Kilpailija lähtee uuteen suoritukseen ilman päätuomarin lupaa (tuomari antaa luvan uuteen suoritukseen kun liike on pysähtynyt ja kädet ovat suorina). Kyseinen toisto hylätään. Kilpailusuoritus voi jatkua.
 
”LEUKA” : kilpailijan suoritus yläasennossa on ollut puutteellinen. Kyseinen toisto hylätään. Kilpailusuoritus voi jatkua.
 
"JALAT" : kilpailija on ottanut vauhtia tai tukea pleksistä tai jalat on auennut ristiasennosta tai osunut muihin telineen rakenteisiin. Kyseinen toisto hylätään. Kilpailusuoritus voi jatkua.
 
”SEIS” :
·       •  Kilpailija on muuttanut veto-otetta. Kyseinen toisto hylätään. Kilpailusuoritus ei voi jatkua.
 
Laskija1 : Laskija laskee kaikki toistoyritykset vähentämättä toistoja jotka on hylätty tuomareiden tuomioiden mukaan. Toisto lasketaan toistoyritykseksi kun kilpailija lähtee nousemaan ala-asennosta.
Laskija2 : Laskija laskee vain hylätyt toistot ts. jokainen aloitettu toisto joka on jostain syystä hylätty tuomarin tuomioiden mukaan.
 
 
1.5 Tulos
Lopullinen toistomäärä muodostuu toistoyritysten ja hylättyjen toistojen erotuksesta. Esimerkiksi Kilpailija on tehnyt kilpailussa 25 toistoyritystä joista 3 on hylätty (1xKÄDET, 1xJALAT, 1xLEUKA) tulee lopulliseksi toistomääräksi 22 toistoa.
 
Eniten hyväksyttyjä toistoja tehnyt kilpailija voittaa. Tasatuloksella painavampi kilpailija voittaa (suoritetaan tarvittaessa uusintapunnitus).
 

1.6 Varustus
Kilpailijan varustus nostosuorituksessa:
Miehet; urheiluhousut, ilman paitaa tai hihaton paita, sukat/avojaloin.
Naiset: urheiluhousut, t-paita / hihaton paita, sukat/avojaloin.
Käsissä ei saa käyttää minkäänlaisia nostoa helpottavia siteitä. Käsiin saa käyttää vain magnesiumia tai hartsia. Ranne- ja kyynärpääsiteiden käyttö on myös kielletty.
Sääntöjenvastainen toiminta, esim. pihkan käyttö käsissä, aiheuttaa kilpailusuorituksen hylkäämisen.
 
 
1.7. Punnitus
Kilpailijoiden punnitus tapahtuu vähintään yksi tunti ennen kilpailun alkua. Punnituksessa päällä enintään kilpailuvarustus.
 

1.8 Ennätystilasto
Ennätyksenä hyväksytään vain SM tai arvokkaammissa kilpailuissa tehdyt ennätykset (pl. ennätyskokeet joissa viralliset tuomarit).
 

1.9 Muut kilpailusuoritukseen vaikuttavat asiat
Jos kilpailijalla on jokin ruumiillinen vamma, joka estää esim. käsien täysin oikenemisen. Tai kilpailijan tarvitsee siteen käytön kilpailusuorituksen ajaksi, on hänellä oltava näistä seikoista erillinen lääkärintodistus.
 
Kilpailun järjestäjä ilmoittaa nostojärjestyksen.
 
Protestimaksu 100 euroa
 
Jos protesti tehdään ja se hyväksytään, rahat palautetaan. Muussa tapauksessa ne jäävät järjestäjille.
 
 
Tervetuloa kilpailemaan ja viihtymään suuren yleisöjoukon eteen!

 

Imago+ Oy